Napsat dotaz

La Grandeé Odyseé 2018

Jeden z nejtěžších longových závodů v Evropě právě odstartoval.

La Grandeé Odysseé Od soboty 13. 1. 2018 se jede jeden z nejtěžších longových závodů La Grandeé Odyseé. Letos se koná již 14-tý ročník. Jeho přípravy poznamenala tragická událost a to náhlé úmrtí jeho zakladatele a ředitele Henry Kam, který dostal závod na dnešní úroveň.

Je to velký závod, kterému se přezdívá zimní Tour de France. A není to daleko od pravdy, protože tým lidí, kteří organizaci zajišťují pak v létě  dělají TDF. Mediální pozornost a nespočet diváků na startu je tomu důkazem.

Letošní ročník bohužel nemá tak početné obsazení na startu. Vždy češi budili obavy místních závodníků, ať už přítomností Radka Havrdy nebo Jirky Vondráka (několikanásobní vítězové), ale i dalších závodníků, kteří šlapali místním vždy na paty ať už na trati a nebo i po dojezdu v zákulisí. Bohužel letos je pravých odvážných na stratu pouze 5. Nás reprezentuje Martin Řehout, který měl loni na LGO premiéru a velice dobře se držel na midové trati. Jirka Vondrák svůj start odvolal neboť podmínky pro letošní trénink nebyly opravdu dobré.

Ve startovním poli však můžeme sledovat stálice jako Remy Coste, Daniel Juliaguet nebo Jean Combazard (zástupce musherů severských plemen). Podmínky pro závod se zdají zatím dobré a mne nezbývá než Vás pozvat na virtuální sledování závodu na webu a nebo on-line vysílání na Facebooku ze staru.

Držme tedy palce našemu zástupci na trati, ať se mu daří, ať jsou jeho psi v dobré kondici a zdraví, aby dojeli do cíle.

Sledujte stránkyhttp://www.grandeodyssee.com nebo na FB https://www.facebook.com/grandeodyssee/.

FOTOGALERIE

KOMENTÁŘE

Posílat komentáře můžou jen přihlášení uživatelé. Pokud nemáte přihlašovací údaje, tak se prosím registrujte.