https://www.traditionrolex.com/10Točník (23. - 24. 11. 2002) | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Točník (23. - 24. 11. 2002)

Jeden z letošních posledních závodů na suchu se konal v obci Točník, nedaleko města Žebráku. Nad stake-outem a prostorem startu a cíle se pyšně tyčil hrad Točník, zatímco Žebrák (hrad) byl schovaný v údolí v Točníku (obci).

Trať, asi 7 km dlouhá, začínala stoupáním po štěrkové cestě. Na vrchu se objevily první kaluže a bláto. Cesta pokračovala přes rozblácenou louku, narozdíl od předchozích letošních závodů bylo tady bláto červené. Jelo se přes údolí a za levou zatáčkou byla už cesta poměrně pevná. Za esíčkem trasa pokračovala do lesa. Pak sjezd po příjemném lesním povrchu, vracečka a další sjezd po lesní cestě. Jedno nepříjemné stoupání, potom zase hned z kopce, přes louku a po cestě do kopce, kde už byla vidět značka 800 m. Následovala rovinka a sjezd do cíle. Trať byla zajímavá, technická a přehledně značená.

 

Závodníků se sešlo poměrně dost i přesto, že ve stejném termínu se jel Hradecký mid. Kromě obvyklých kategorií byla vypsána i kategorie koloběžek a atraktivní dětská kategorie. Bikejoring, kam jsem se přihlásil, startoval jako obvykle první. Protože jsem se po sobotním prvním kole musel vrátit do Plzně, nemohl jsem sledovat ostatní závodníky. Jasné bylo snad jen to, že otec a syn Ženíškové míří opět na "bednu" v BKJ mužů, mezi ženami byla favoritkou Jana Porubská.

V neděli start v obvyklých 9:00. Měl jsem trochu problémy. Vezl jsem kolo na střeše auta, a v lanovodech a v přehazovačce se vytvořil led. Snažil jsem se ho odstranit, ješte když mi zbývalo 30 sekund do startu. Další důvod, proč se raději věnovat koloběžce - nemá přehazovačku.

Během dne pak houstla mlha a přibývalo bláto. Když před polednem startovaly děti, bylo slyšet nářky typu: "Tati, já nechci, já se toho bláta štítim!", nacož otec reagoval: "Jen jeï, až přijedeš, budeš vypadat jako ostatní." Inu tak.

Závody skončily, všechno dobře dopadlo (obrázek je z vyhlášení výsledků koloběžek), nikomu se nic nestalo a každý si odnesl nějakou tu cenu (já jsem třeba - mimo jiné - dostal plán oka ;-)). Pořadatelům děkuji, byl to pěkný víkend. Příští rok pojedu zas.

https://www.traditionrolex.com/10