https://www.traditionrolex.com/10Informace k závodům MS FISTC sprint Donovaly 2005 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Informace k závodům MS FISTC sprint Donovaly 2005

15.2.2005
Tímto bych chtěla poděkovat všem našim reprezentantům za skvělé výkony na Mistrovství světa FISTC v Donovalech. Zároveň chci i poděkovat Zdeňkovi Dolejšovi za ochotu a skvělou spolupráci při vedení výpravy.
Na Donovalech probíhala naprosto mamutí akce s 28 tisíci diváky, s návštěvou prezidenta, premiéra a dalších ministrů Slovenské vlády. Všude byl rachot a komerce si tu vybírala svou daň. Dunící tribuna s hopsajícími kapelami, trhovci prodávající své zboží, zmalovaný “ úchyl” s kterým jste se mohli nechat “ofotiť “...Většina přítomných musherů se shodla na tom, že se tu konal šílený jarmark na jehož pozadí probíhalo nějaké mistrovství světa. Otázka zní? Je toto opravdu správná cesta? Tohle, podle mne, bylo až příliš...

Co dodat k závodu? Měli jsme asi velké štěstí, že trať byla tak hrozná. Myslím tím přívaly čerstvého sněhu a trať značně neupravenou. Každé srdce longaře by se tu zaradovalo. Díky běsnícímu počasí v neděli už nedorazili davy po nákupech žádostivých diváků a vše probíhalo v drsném klidu fučící sněhové vánice. Došlo zde i na naše sprintery a ti předvedli, že se s nimi nikdo u nás doma moc nemaže a oni se dokáží poprat i s tak náročnou tratí ( na rozdíl od ostatních zhýčkaných cizáků).

Při vyhlašování poháru národů jsme obdrželi pohár za třetí místo. Bohužel ale výpočet probíhal tak, že za každého závodníka každý stát získával nějaké body. Záleželo tedy kolik má kdo závodníků. Jestliže tedy vyhodnotíme úspěšnost výprav né podle kvantity, ale podle kvality, tak byla výprava České republiky jasně nejúspěšnější. Získali jsme nejvíce zlatých medailý- slovy tři, a dále pak tři stříbrné. Dá se jednoduše říci, že jsme nejlepší.

Opět jako vždy naše výprava nastoupila v nesjednoceném oblečení. Všichni jsme opět jen tiše záviděli holanïanům nebo němcům, že mohou svoji příslušnost k reprezentaci svého státu prokázat i sjednoceným oblečením. Řeknete si, že to je povrchní. Snad, ale bylo nám to líto...

Takže ještě jednou rekapitulace medailistů: Zlaté medaile na Mistrovství světa FISTC získali: Krkoška Štěpán- B1, Krkoška Jiljí- Skj, Huka Petr- D2.
Stříbrné medaile medaile na Mistrovství světa FISTC získali: Dostál Miroslav- Skj, Jarda Fiala- A, Kůrka Zdeněk- C2.

V roce 2006 se pojede Mistrovství Evropy FISTC – sprint v St. Ulrich v Rakousku.


13.2.2005 v 15:00
Výsledky jsou známé: Jarda Fiala v A1 dojel fantasticky a skončil druhý, Lukáš Dostál obhájil šesté místo.
Štěpán Krkoška zvítězil v kategorii B1.
V kategorii skiering jsou na prvním místě Krkoška Jiljí a na druhém Dostál Miroslav
Kůrka Zdena dojel po vyčerpávajícím výkonu na druhém místě.
V kategorii D2 zvítězil náš Petr Hubka.
Trať byla velmi náročná a všem gratulujeme!!! konečné výsledky zde .


12.2.2005 Po druhém dni jsou stále v čele kategorie SKJ naši závodníci Krkoška Jiljí a Dostál Miroslav. Zdá se, že i tyto své pozice udrží.
V kategorii A1 nám Jarda Fiala spadl na čtvrté místo, ale rozdíl je na třetího pouze 1 minuta. Vzhledem k náročnosti trati, by klidně Jarda mohl tento rozdíl stáhnout. Lukáš Dostál je zatím šestý.
V kategorii B1 vede Štěpán Krkoška a moc mu držíme palce, aby nic na trati dlouhé 12 km nepokazil. Druhý na něj ztrácí pouze 31 vteřin.
V kategorii C1 je Martin Škoda zatím šestý, Procházka Antonín osmí.
V kategorii C2 se drží Zdena Kůrka na třetím místě.
V D1 Je Míra Homolka čtvrtý na třetího má 50 vteřin.
V D2 je náš Hubka Petr na prvním místě. Druhému schází 40 vteřin.
Dofám, že vítězové své pozice udrží. Přejme jim společně hodně štěstí.

11.2.2005 Konečně se mi podařilo na Slovensku proniknout k internetu. Všechno jde skvěle a v naší výpravě panuje pohodová nálada. Zatím nevznikly žádné protesty. Naši závodníci se drží skvěle. Na prvních místech se z našich závodníků usídlili Krkoška Jiljí- Skj, Krkoška Štěpán-B1 a Hubka Petr- D2. Dále se skvěle drží na třetích místech Dostál Miroslav -Skj , Fiala Jaroslav-A1a Kůrka Zdeněk-C2. Výsledky z druhého dne naleznete na zde a další informace + foto na www.fistc.com.

Samotný závod se jede 11., 12. a 13. února 2005. Příjezd závodníků do prostoru závodu je stanoven na 10.2.2005 od 9:00 do 15:00, kdy se i ukončuje příjem závodníků. Od rána do 16:00 budou probíhat veterinární a vstupní prohlídky psů. V 17:00 je meeting všech zástupců jednotlivých zemí a v 19:00 slavnostní zahájení všech účastníků.
Stanovený počet startujících našich reprezentantů je deset. Organizátoři nám však přislíbili dalších deset míst, která si však závodníci budou muset zaplatit sami. ( 60,- Euro). I tito závodníci však musí být odsouhlaseni svazem ( sekce SPRINT- Vl. Škoda, Jar. Rzidký, I. Mareš).
Zd. Dolejš bude mít v Donovalech na starosti vyřizování stížností a protestů našich závodníků vůči pořadatelům a FISTC. Celkovou organizaci výpravy a přímou komunikaci s FISTC bude zajišťovat Jana Henychová

Všichni závodníci potřebují z administrativního hlediska tyto dokumenty:
1. Musher pass- legitimace s fotografií ( občanka) závodníka, vystavuji já i na místě ( ale v inteligentním časovém rozmezí).
2. Race pasy pro psy s potvrzením od poradců chovu ( to má jistě každý!!!)
3. Vyplněný Chip list – k stáhnutí zde
4. Mít zaneseny všechny psy do Dog- dbase. Tam jsou již všichni psi, kteří se účastnily ME v Auronzu. Všechna nová zvířata se do této databáze musí doplnit. Tzn. všichni mi zašlete co nejdříve seznam nových psů v týmech. Pokud jsem jim vystavovala pasy už já, tak mi stačí jen jméno. Pokud se jedná o pasy od paní Dolejšové, tak je potřebuji zaslat abych je mohla naskenovat a dohledat papíry v kartotéce.

https://www.traditionrolex.com/10