https://www.traditionrolex.com/10GENESIS TOUR (původně Vetamix tour) 4.1.-11.1.2009 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

GENESIS TOUR (původně Vetamix tour) 4.1.-11.1.2009

Vzhledem k tomu, že firma Vetamix nepotvrdila svoji sponzorskou účast na závodu, našli jsme nového sponzora. Proto se jméno závodu mění na "GENESIS TOUR" (česká část se bude jmenovat "CHICOPEE TRAIL").
Obě části - česká i polská - jsou zařazeny do seriálu MR mid (každý jako samostatný závod), stejně tak jsou zařazeny jako dva závody do ESDRA cupu.
Rozpor mezi pravidly SSPS a ESDRA (min. věk psů 18 měs.) je řešen níže.

Upravené PROPOZICE a aktuální seznam PŘIHLÁŠENÝCH.
Dále došlo k některým změnám vynuceným okolnostmi

(parkování, nedostatek sněhu), díky kterým byly mírně zkráceny některé etapy a dále byl zrušen volný den mezi českou a polskou částí závodu. Celkově tyto změny přinesou zvýšení obtížnosti závodu, protože závodit osm dní bez přestávky je velmi náročné a ani mírné zkrácení délky závodu tuto náročnost nevyváží. Obtížnost závodu také zvyšuje značné převýšení všech etap. Je jisté, že po skončení závodu nikdo z účastníků neřekne, že nešlo o náročný mid.
Pokud jde o rozpor propozic a našich platných řádů, Poláci rozhodli takto: kdo má psy mladší 18 měsíců se může závodů zúčastnit a bude vyhlášen pouze v rámci MČR a nebude vyhlášen v Husqvarna Tour a Genesis Tour.

Jiný rozpor než věk v pravidlech myslím není.
Pavel Pfeifer

Poznámka (vložila Hela Levíčková):

Věkové omezení nad 18 měs. dle polských pravidel a ESDRA pravidel v praxi znamená, že týmy s ročními psy mohou starovat v obou částech a budou hodnoceny v MČR. Dále budou hodnoceny v 1. části - Chicopee trail (podle našich pravidel). V polské části - Husquarna Tour ani v celém Genesis tour tyto týmy hodnoceny být nemohou.
Pokud závodník v druhé části vyřadí z týmu všechny psy pod 18 měs. při zachování limitu jeho třídy, bude hodnocen v obou částech, v celé Genesis tour i v MČR.
Do ESDRA cup se závodníkovi započte jen start v té části (částech), kde měl všechny psy nad 18 měs.
(Je to trochu složitější, ale je to daň za to, že jsme zatím nechtěli v midu omezit věk psů nad 18 měs.)

Střídání psů:
Dle změny v pravidlech SSPS z roku 2007 (odsouhl. na schůzi předsedů v září 2007), je na min. třídenním midovém závodě možno střídat psy. Celkový počet psů v týmu je počet psů startujících v 1. kole závodu plus dva. Maximální počet psů pro MU je 12 (v zápřahu)+2 (na střídání), pro MB je 6+2, pro MSkj 2+1. Minimální počty zapřažených psů zůstávají stejné.

https://www.traditionrolex.com/10