https://www.traditionrolex.com/10Změna pořadatelské země MS IFSS Off-snow | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Změna pořadatelské země MS IFSS Off-snow

V nadcházející sezóně se bude konat MS IFSS off-snow ve Švédsku na místo původně plánovaném Lotyšsku. Proč?

Vedení IFSS dne 8.4.2019 oficiálně oznámila, že MS Off-snow se bude konat ve Švédském Nybro na místo původně plánovaném Lotyšsku.
Toto rozhodnutí v nás všech vyvolalo mnoho otázek, které bych rád vysvětlil.

V červnu 2018 jsme byli přítomni valné hromady IFSS, kde padlo potvrzení pořadatelství MS Off-snow 2019 pro Lotyšsko. 
Jednali jsme o mnoho změnách ve sportovním řádu a mimo jiné tam padlo, že se výbor bude zabývat revizí kategorií pro MS a ME po skončení této valné hromady.
Nicméně jsme k tomuto nedostali žádnou informaci a vedení IFSS "propašovalo" do finálního znění vyřazení veteránských kategorií pro následující MS. Důvodem ze strany vedení IFSS je překročení počtu 300 závodníků, což již dle jejich názoru je maximum (parkovní, organizace apod.). Veteránské kategorie však tvoří 1/5 všech závodníků, což je nezanedbatelný počet.
Pořadatelé z Lotyšska se proto ohradili vůči IFSS, při podepsání kontraktu, že s tím nesouhlasí, protože je to velký zdroj příjmů a dle nich jsou schopni vše zabezpečit a dle kalkulace je důležité i z finančního hledika tyto kategorie otevřít. Odmítli tak podepsat smlouvu s IFSS s tím, že očekávali změnu přístupu vedení IFSS.

IFSS se mezitím dohodlo s pořadateli ve Švédsku, kteří byli ochotni uspořádat závod MS v Nybru, kde se loni konalo ME.

Aktuálně poslalo Lotyšsko výzvu k mimořádné valné hromadě, kde chtějí řešit tuto situaci s vyjádřením nedůvěry současnému vedení.

Postoj svazu ČASS: Již dlouhou dobu se snažíme prosadit prolomení stanovených limitů pro start našich reprezentantů, natož omezování veteránských kategorií. Nesouhlasíme s postojem vedení IFSS a jednáme s okolními zeměmi na dalším řešení.

Protože jsem zaznamenal několik dotazů, přikládám na ně odpovědi:

Q: Proč bylo MS přesunuto do tak nevhodného termínu a je v kolizi s ICF? Není to naschvál postaveno proti ICF?
A: Zvolený termín byl dle možností pořadatelů ve Švédsku. Pro nás všechny je to nevhodné řešení. Nicméně nevěřím ve změnu termínu.

Q: Budou ve Švédsku otevřeny veteránské kategorie?
A: Ne. IFSS si stojí za svým rozhodnutím.

Aleš Pícl
Dne 12. 4.2019

 

FOTOGALERIE

KOMENTÁŘE

Posílat komentáře můžou jen přihlášení uživatelé. Pokud nemáte přihlašovací údaje, tak se prosím registrujte.

https://www.traditionrolex.com/10