https://www.traditionrolex.com/10Pirena 2009 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Pirena 2009

Pavel Pfeifer odjel hned po vítězství v GENESIS TOUR na tento náročný závod.
Pokud to půjde, bude nás informovat.
Z účastníků Genesis tour jsou na staru Pireny Karl Habermann a Braňo Spiššák

Průběžmě můžete sledovat výsledky a aktuality na www.pirena.com.

26.1.2009 - info z poloviny závodu:

Zdravíme a omlouváme se, že se neozýváme častěji, je tu špatné spojení.
Máme za sebou již první polovinu závodu včetně volného dne.
Hned při první etapě jsme stejně jako loni přišli o jednoho z leadrů -

Kala si natáhla vazy v koleni a veterináři nám doporučili ji asi třetí den závodu vyřadit, aby ji mohli nasadit účinější léčbu, která je však na závodech nepovolená. Další pes se zranil ve čtvrté etapě, takže jedeme už jen na 12 psů. Problémem jsou propadliště na trati, kde velmi trpí klouby psů.
První část Pireny byla zakončena etapou dlouhou 40km, která těsně navazovala na předchozí dvě etapy, takže během 24 hodin jsme najeli 80km. Na této dlouhé etapě jsme díky zraněním mohli použít jen 8 psů, což při Pavlově váze nebylo ideální, takže skončil na pátém místě a celkově se posunul na místo třetí.
Největší ztrátu jsme utpěli v zatím poslední etapě, kdy hned po startu nám přestal běžět pes a v podstatě ho celou etapu se značným převýšením musel Pavel vézt ve vaku, zde jsme přišli o více než polovinu náskoku, který jsme měli na čtvrtého závodníka v celkovém pořadí. Při současném stavu našeho týmu je naším cílem udžet třetí místo až do konce.
Richard Bárta drží druhé místo a Eva Danielová byla v poslední etapě třetí, oba ve skijoringu.
Držte nám palce.
Zdraví Eurohusky team.

 

 

****** Zpráva z Pireny po druhé etapě: Na Pireně máme za sebou již druhý závodní den, i když přívlastek závodní přísluší pouze dnu prvnímu. Dnešní, druhá etapa byla pro nepřízeň počasí zrušena.
První etapa byla vzhledem k podmínkám na trati velmi náročná, a to tak, že tuto 27 km krátkou trať jsem jel 1 hodinu 20 minut, ačkoliv normálně podobnou vzdálenost jezdím asi hodinu. Na trati čekala záludná kombinace všech možných nástrah – rozbředlý hluboký sníh v níže položených částech trati, příkrá dlouhá stoupání, nebezpečné sjezdy po zasněžených skalách s náhle se propadající tratí.
Zítra nás čeká krátká etapa v Candanchú.

Pavel Pfaifer

Obrázky ukazují atmosféru na startu, Pavla po dojezdu v cíli, Skj na stupních vítězů - Richard Bárta 2., Pavel Pfeifer třetí ve spřežení a POZDRAV OD EUROHASKY TEAMU!

 

https://www.traditionrolex.com/10