https://www.traditionrolex.com/10MS IFSS 2019 onsnow - Bessans - Francie - REPORT | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

MS IFSS 2019 onsnow - Bessans - Francie - REPORT

Zimní mistrovství světa a česká reprezentace očima teamleadrů Lucie Schönové a Martina Vrtěla

Ve dnech 30. 1. - 2. 2. 2019 se ve francouzském městečku Bessans konalo Mistrovství světa IFSS on-snow. Nejdříve to vypadalo, že proběhnou velké souboje o místa v reprezentaci a česká výprava bude mít opravdu početné zastoupení, bohužel se ale nakonec spousta lidí z nejrůznějších důvodů odhlásila. Do Francie tak vyrazilo 16 českých musherů a nastoupili celkem ve 25 startech.

Rozpis 23 kategorií s časovým harmonogramem vypadal složitě, ale nakonec to bylo celkem jednoduché: sprintové skijöringy, pulka a mass start čtverek se jelo jako jednokolový závod, sprintové intervalové čtverky dvoukolově, zatímco šestkové sprinty, osmičkové sprinty, unlimited sprinty a všechny midy tříkolově.

 

Akce začala v úterý večer slavnostním průvodem a proslovem na náměstí v Bessans, kde jsme poté byli pohoštěni svařeným vínem a fondue. Ve středu a ve čtvrtek se závodilo dle plánu, nicméně poté nám počasí ukázalo svou moc. Jen přes noc připadnul metr sněhu a sníh sypal ještě celý pátek, takže některé disciplíny musely být zrušeny (vůbec se například nejely štafety), jiné zkráceny a další zase přesunuty na sobotu.

První závodní den se objevilo hodně stížností na stav trati (málo urolbovaná, špatně značená), což bylo v rámci možností z větší části napraveno. Největším přešlapem organizátorů se pro Čechy stal okamžik, kdy pomocníci poslali naši závodnici na delší trať než všechny její soupeře, a museli jsme tedy podat protest. Ten byl naštěstí uznán a výsledek tak nebyl negativně ovlivněn.

 

                Česká republika se po Norsku stala druhou nejúspěšnější zemí. Naši hymnu jsme si poslechli hned čtyřikrát a k tomu jsme brali ještě tři stříbrné medaile. Výsledky české reprezentace zde:

 

PM1: 5. místo Kryštof Spilka

PW1: 4. místo Martina Štěpánková

SM1: 7. místo Martin Hes, 11. místo Kryštof Spilka, 15. místo Jiří Suchý, 23. místo Petr Růžička

SW1: 1. místo Martina Štěpánková, 22. místo Lucie Schönová

SM2: 4. místo Kryštof Spilka, 8. místo Petr Růžička

SW2: 6. místo Lucie Schönová

CW: 1. místo Martina Štěpánková

 

SP4: 9. místo Michal Ženíšek, 10. místo Jiří Mencák, 17. místo Dagmar Nešněrová, 21. místo Michal Tobiášek

SP4MASS: 2. místo Michal Ženíšek, 5. místo Jiří Suchý, 6. místo Jiří Mencák

SP6: 1. místo Renata Válková

 

MDSMW: 1. místo Zbyněk Hruška, 2. místo Petr Kolář, DNF Marian Kdýr

MD6: 5. místo Martin Vrtěl

MD12: 2. místo Pavel Pfeifer

 

Webové stránky závodu zde: http://www.ifss2019.com/

Oficiální kompletní výsledky: https://www.sleddogsport.net/

Fotogalerie české výpravy: https://www.facebook.com/1449622671770185/photos/?tab=album&album_id=2171378676261244

 

Všem reprezentantům a jejich rodinám patří obrovský dík za parádní atmosféru, kterou se nám v naší malé česko-slovenské vesničce podařilo vytvořit, a samozřejmě především za skvělé sportovní výkony. Gratulujeme a držíme palce do další sezony!

FOTOGALERIE

KOMENTÁŘE

Posílat komentáře můžou jen přihlášení uživatelé. Pokud nemáte přihlašovací údaje, tak se prosím registrujte.

https://www.traditionrolex.com/10