https://www.traditionrolex.com/10Juniorský sportovec roku | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Juniorský sportovec roku

Česká nadace sportovní reprezentace pořádá již 22. ročník ankety "Sportovec roku". V letech 1996 až 2016 bylo do ankety přihlášeno cca 2.074 sportovců z 55 sportovních odvětví, mezi nimi 360 juniorských mistrů světa nebo Evropy.

Za sportovní odvětví "Canicross" jsme nominovali Matildu Ježkovou.

Matilda Ježková je liberecká rodačka a tamní juniorská sportovní naděje. Matilda závodně běhá od svých 7 let, a to především jako členka sportovního klubu TJ Dukla Liberec, z.s. v běhu na lyžích. Canicrossu se věnuje necelé dva roky. Se svojí fenou Kaisou mají za sebou 20 národních canicrossových závodů a ve všech získali zlatou medaili! 

 

Matilda Ježková je velký sportovní talent, a v současné chvíli jsou její výkony naprosto srovnatelné s dospělými závodníky, dokonce dosahuje takových výsledků, že se pohybuje mezi dospělými závodníky většinou na stupních vítězů. Takovýchto úspěchů dosahuje svými neuvěřitelnými běžeckými výkony na trati, když tato závodnice ve svém věku dosáhla v canicrossu průměrné rychlosti 19 km/hod., a to na sprintové trati. 

 

Je velmi pracovitá a zodpovědná ke své psí parťačce, což na její věk, je také velmi chvályhodné. Kaisa je pro Matildu nejlepší kámoška a společné tréninky jsou dřina, která je pro obě skvělou terapií, protože dle slov juniorky:  "ve dvou se to lépe táhne“. Matilda Ježková má velké šance, aby v tomto sportu dosáhla světových úspěchů.

 

Vyhlášení výsledků ankety bude  zařazeno do  přímého televizního přenosu  dne 21.12.2017, při němž bude vyhlášen „Sportovec roku 2017“.

 

https://www.traditionrolex.com/10