https://www.traditionrolex.com/10Janovičky u Broumova 18.- 19. ledna 2003 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Janovičky u Broumova 18.- 19. ledna 2003

Klub Metuje opět předvedl, že závody, které pořádá se vyznačují naprosto skvělou organizací. Nelze ani opomenout velkou dávku štěstí , které tento závod doprovázela a v celkovém součtu se jednalo o velmi skvělý víkend.

Vzhledem k tomu, že většina sněhu po české republice buï uplavala a nebo se pak následně změnila v ledový krunýř, na kterém každým krokem riskujete život je až neuvěřitelné, že v Broumovském výčnělku trocha toho solidního sněhu zůstalo. Je pravda, že tu a tam jste nějaký kámen na trati potkali, ale v klíčových momentech jako jsou složitější sjezdy vždy bylo sněhu dostatek. Trať dlouhá 25,5 km se vinula po lesních cestách s členitým profilem a z větší části kopírovala česko -polskou hranici. To že byla skvěle značena není potřeba ani dodávat.

Žádný ze závodů "metujáků" se neobejde bez famózního moderátora Jirky Plška, který má stále o čem pohovořit a tak i velkému davu přihlížejících diváků dokázal závod psích spřežení náležitě přiblížit. Platící diváci odcházeli obohaceni nejen o množství informací ale i o velké množství rozdaných cen většinou dodaných tradičním sponzorem Jardou Soumarem- firma Manmat a hlavním sponzorem akce Purina Pro Plan.

Spokojený ředitel závodu Jarda Hanuš rozdával na všechny strany jen úsměvy. Pochvala od spokojených startujících, ale i diváků je jistě krásnou odměnou za veškerou práci vynaloženou na zvládnutí takové akce jistě pro všechny zainteresované. Je zde potřeba ještě uvést zvláštní poděkování manželům Joudalovým, kteří toto středisko v Janovičkách zprostředkovali a vlastně tento závod byl i jejich nápadem.

 

Závodu se zúčastnilo 51 startujících a pouze tři závod nedokončili. Protest ani stížnost nikdo nepodal. Nerychlejším spřežením bylo spřežení Aleše Karbana s osmi alaskán husky, kteří celkovou trať o délce 51 km absolvovali v čase 1:58:58 s průměrnou rychlostí 25,721 km/h.

 

Výsledková listina zde

Fotogalerie zde

 Odkaz na oficiální stránky závodu http://janovicky.mushing.cz/

https://www.traditionrolex.com/10