https://www.traditionrolex.com/10Financování sportovních aktivit 2017 | mushing.cz - vše o sportu psích spřežení https://www.traditionrolex.com/10

Napsat dotaz

Financování sportovních aktivit 2017

Jak jste byli informováni, Ministerstvo školství vypsalo státní podporu na období 2017 – 2019. Podmínky některých dotačních programů se daly využít i pro náš sport a tak jsme se do toho tentokrát aktivně pustili. Podání dotací zastřešoval přímo svaz ČASS. I když např. program VIII – Organizace sportu ve sportovních klubech, byla zaměřena přímo na jednotlivé kluby.  Snažili jsme se poskytnout jednotlivým klubům pomoc s celou administrativou, která nebyla zrovna jednoduchá.


Celkem jsme podali 4 žádosti ve 3 programech:

Program V. – Činnost sportovních svazů
Program VI. – Významné sportovní akce
Program VIII. – Organizace sportu ve sportovních klubech

Možná se ptáte: „a je to málo nebo hodně? Je to dobře nebo špatně?“
Já na to mám jen smutnou odpověï. „Je to málo!“

Hlavní zádrhel je ale tak prostý, že nad tím zůstává rozum stát a to nezájem jednotlivých klubů se těchto dotací účastnit. Ano, ne všechny kluby splňovaly podmínky přidělení dotace (min. 12 juniorů v klubu), ale těch klubů je víc než jen 2, které byly schopny dát podklady pro žádost dohromady.

Vidím také, že stále mnoho klubů nemá v pořádku náležitosti, které je třeba mít, pokud se o dotace chcete ucházet. Zejména dokončený zápis do spolkového rejstříku dle pravidel z roku 2014 a aktualizovanou členskou základnu na webu mushing.cz.

Aktualizovat informace o Vašich členech můžete dělat průběžně a to zasláním změn na Martina Urbančíka, který se o to aktivně stará a veškeré změny ihned aplikuje.

Se zápisem povinných změn do spolkového rejstříku Vašeho klubu Vám mohu pomoci. Někteří této pomoci již využili a ví, že to nebyla zas taková hrůza to dát vše dohromady.

Je také na nás všech, abychom do budoucna jasně vydefinovali pravidla pro reprezentaci, protože i zde se dalo žádat o dotaci podat, ale nemáme v současné době pravidla a informace potřebné pro sestavení žádosti. Je to škoda, protože úspěšných reprezentantů máme čím dál víc.

Příští rok budeme opět předkládat žádosti ve stejném duchu a tak využijte tento čas k oprášení potřebných formalit a zamyslete se také v jednotlivých klubech hlavně nad otázkou začlenění mládeže do našeho sportu, protože zde je velká možnost dotace získávat a pro Vás zase získávat ty nástupce, kteří jednou za Vás to břímě vezmou a klub povedou dál.

Aleš Pícl

https://www.traditionrolex.com/10